29 Oktober



Big brother kommer tillbaka!
Sista omgången gick 2006 och då var jag för ung för att kunna söka. Men jag sa det att kommer det tillbaka ska jag söka. Och nu är det tillbaka, så det är väl bara att testa söka när det väl blir dags för det och se vad det blir. Det vore jälvigt roligt, och det är Big brother eller Farmen som jag alltid kunnat tänka mig att vara med i. Speciellt Farmen. farmen går till och med över Big brother, men nu kom Big brother tillbaka och inte Farmen.

Var ute och gick på promenad med Sudden imorse och såg något riktigt jävla konstigt i skogen. Först hörde jag bara hur något klättrade i ett träd. Sen kom det ett läte som lät precis som en tjäder. Lite prassel på marken och sen såg jag hur en svart klump klättrade upp på trädet igen.

Men tjädrar klättrar väl inte i träd? Eller?

Till och med Sudden som ska jaga allt som rör sig och kolla in det ville inte ens gå dit. Utan han började istället dra åt andra hållet. Då kände jag att då ville jag helst inte vara kvar där jag heller. Så vi sprang jag och Sudden.


Nu sitter jag inne i tryggheten vid kaminen jag tände precis. Jag har inte kunnat sluta tänka på den där svarta klumpen som klättrade. Kan det ha vart en ekorre som mina ögon förstorade i min förvirring, men ekorrar låter inte heller som tjädrar vad jag vet. Jag kommer iallafall inte att våga gå där själv på ett tag nu, jag vet jag är feg men man vet aldrig vad som finns ute i skogen och jag tänker inte ta reda på vad det var för monster jag och Sudden såg.



Idag ska Hanna ringa mig när hon har tid från pluggandet. Vi ska försöka anordna en sammankomst! Hon och jag har nämligen inte setts på jätte länge nu, och det börjar bli dags. Men det är svårt när man bor på ett sådant avstånd som vi gör, hon bor i Umeå och jag i sthlm. Men det som är skönast är att hur lång tid det än har gått sen vi sågs sist så är det som om vi aldrig varit ifrån varandra.

Jag och Hanna träffades i Turkiet/Side 2003 tror jag det var. Det var turkisk afton på hotellet och vi hade blivit ihosatta med en annan familj. För er som inte vet så har min pappa en egen hemsida om Turkiet/Side.

www.bergqvist-side.se

Och när vi hamnade brevid den här familjen som i antalet var lika många som oss (hela sex stycken) så ser jag hur två tjejer längst ner på bordet stirrar på oss och sedan vänder sig tillbaka och börjar viska med varandra. Jag vart så där lagom irriterad. Men våra föräldrar gillade varandra och därav började vi umgås. Men för mig och Hanna klickade det inte förens vi åkte på en båttur till Alanya och på bussen hem från Alanya började vi prata. Sen var vi oskiljaktiga.
Det visade sig då att de hade vart inne på pappas hemsida och då känt igen oss därifrån och därav att de viskade så mycket med varandra. Sedan åren efter det åkte vi på måna semestrar med familjen Olausson, vi åkte rafting, båtturer, parasailing, bananbåt och mycket mycket mer.

Där är vi idag och vi har känt varandra i sju år nu. Det är inte illa tycker jag!

Later!


28 Oktober

Jag var ute i helgen tillsammans med Alexandra, Katarina och några av Katarinas killkompisar, vi hade as roligt tills vi skulle gå hem.. Jag hade då råkat tappa min garderobsbricka, trots att jag kom ihåg vilket nummer jag hade på brickan så fungerade inte det utan jag fick vänta till sist. Varav vakterna vart as sura för att jag bara satt och väntade och inte började röra mig utåt. Men i garderoben fick jag inte heller stå och vänta utan dom skickade in mig igen. När jag väl var min tur så fanns inte min jacka kvar, någon har då alltså hittat min bricka och hämtat ut min jacka!!! Vem vill ha andras kläder?? Folk har fan i mig ingen moral i kroppen längre, jag tycker att det är så jävla lågt.
Dessutom var det svinkallt ute och det regnade, tack och lov har jag så jävla underbara kompisar så jag fick låna lite av deras kläder. Men jag var arg, ledsen och besviken på samma gång. Jag fattar fattar det verkligen inte.





Det är inte långt kvar till Bandit båten nu, längtar otroligt mycket! Ska bli så skönt och bara festa med massa andra galna hårdrockare. Komma bort en stund från vardagen. Det är egentligen min jobb helg när båten åker men jag har tagit ledigt och ska tänka extra mycket på mina kära arbetskamrater när jag festar! Haha!

Later


22 Oktober

" Det är inte alltid jag som går ut  med hunden. Vi turas om. Varannan gång går hunden ut med mig!"

Imorse när jag vaknade och såg ut genom fönstret vart jag  överlycklig. Marken var täckt med snö!! Inte mycket men det fanns ändå där. Jag var fort uppe ur sängen och sprang nästan till ytterdörren med en nyvaken Sudden efter mig. Men när han förstod att vi skulle ut vart han sprallig som vanlligt. Min hund förstår ni älskar snö, han är praktiskt taget född i snö. han föddes dagen innan julafton och då var det massa snö ute sen försvann den ju inte förens i mars någon gång tror jag det var.



Nu ligger han dock en än gång framför kaminen och myser. Han ser helt utslagen, och om jag inte hade sett bröstkorgen gå upp och ner på honom hade jag vart lite rädd. Men platsen framför kaminen är hans plats nu, han ligger nästan alltid där nu förtiden om vi har tänt brasan.



Minnah Karlsson är tillbaka i Idol nu, hon åkte ju ut förra veckan men nu är hon alltså tillbaka. Alice hoppade av och då är det den som sist åkte ut som får en ny chans. Jag hade tänkt sluta titta på Idol då Minnah är den enda jag bryr mig om. Så nu är det bara att börja kolla igen då!



Minnah Karlsson på Idol audition.

Later


21 Oktober

"Livet vill väl inget illa, men nog kan det göra ont!"

Nu har vi fått tillgång till lägenheten i Solna och pappa har varit där och fixat lite.



Här har vi bäddsoffan.



Här är nästan hela rummet med i bild.



En tv måste man ha!



Här är en del av köksdelen med i bild.

Som sagt det är inte stort men det räcker gott och väl som en övernattningslägenhet. Ska faktiskt dit på lördag första gången vilket ska bli riktigt roligt, jag och Katta och kanske My ska ut och festa lite på lördag kväll och då ska vi sova där efteråt.

Later

20 Oktober

"Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två."
Nalle Puh

Merhaba!

För en vecka sedan hände en sak jag har fasat väldigt länge. Min mormor gick bort, åldern tog ut sin rätt då hon nästan var 90 år men det är ändå väldigt tungt. Jag älskade min mormor och stod henne väldigt nära. Kommer aldrig att glömma hur roligt vi hade när jag sov hos henne när jag skulle upp och jobba tidigt. Vi tittade på tv och diskuterade olika saker. Hon var den goaste av alla människor min mormor. Och jag skrev en liten dikt till hennes ära.


Min mormor har nu lämnat denna jord

Och saknaden kommer att vara stor

Hon var älskad av alla

Av både stora och små

 

Min mormor var faktiskt den bästa

Den bästa man kunde ha

Så kommer det alltid förbli

Inget ska det förändra

 

Men om man nu tänker så här

Hon kommer inte vara ensam där hon är

Både morfar, mor och alla andra kommer vara där

För dem kommer det att vara ett kärt återseende

Med personer de älskar <3






I och med att min mormor gick bort kom jag och tänka på en text jag läste i en Nemi tidning som jag tyckte var otroligt bra och man fick verkligen en tankeställare när man läste den.



Jag är närmare än du tror, du erkänner mig fortfarande.

Men innerst inne tror du att jag glömt just dig. Det har jag inte, jag känner dig och förlåter dig aldrig,

om du tänker efter har du redan anat det flera gånger. Känt min andedräkt i nacken när du för ett ögonblick tappar balansen högst upp i trappan. Under sekunden när dina händer tappar ratten på motorvägen,

 jag räknar dina sekunder och ser hur du använder dem. Ibland sitter jag och lyssnar på vad ni tänker,

och ni tänker så mycket och gör så lite. Och ni irriterar er så mycket. Men inte efter att ni slutat andas, aldrig då,

 då tänker ni alla samma sak, och det gör många av er tunga att bära. 

"Hoppas dom vet hur mycket jag älskar dem" 

Jag är så mystisk säger dom,

 ni vill veta varför jag drabbar er och vart jag för er efteråt. Men jag vill veta detta: Varför väntar ni så ofta tills det är för sent?




Väldig tänkvärd text, jag tycker iallafall att den är väldigt bra.

Annars idag har jag badat min hund, eller ja jag har duschat min hund snarare då vi inte äger något badkar. Det gick bättre än vad jag trodde, men han hatar verkligen att duscha, ni ska bara veta vad han gnällde. han ville inte alls vara med. Men nu är han ren och fräsch iallafall och han är glad att slippa stå i duschen. Nu ligger han och sover på sin lilla säng här i vardagsrummet, han ser riktigt fridfull ut måste jag säga. Nästan så att jag vill lägga mig där på golvet och sova med honom.



Later!


5 Oktober


"Det är aldrig försent att få minnen för livet"

Snacka om att höstrusket verkligen är här nu, det har blåst hela dagen. Jag och Sudden höll näst intill på att blåsa bort emellan åt. Men jag gillar ändå blåsten på ett sätt, jag gillar känslan mot kinden när det blir lite så där lagom kallt och man får rosiga kinder.

Pratade med Anne idag och hon gav mig lite ideer som jag ska spåna vidare på, ska ringa lite samtal imorgon och kolla runt. Men hon fick mig verkligen peppad, att se framåt istället för att bara stå stilla. Det är det som är så bra att prata med Anne, hon får mig nästan alltid att må bättre. Hon är som en mor för mig då jag inte har kvar min egna underbara mor kvar i livet (vila i frid mamma <3). Jag är så glad att jag har henne och att jag hamnade på den praktiken jag gjorde i trean på gymnasiet. Annars hade jag inte haft min Anne.

Hittade även en utbildning nu när jag var ute och surfade på nätet, en hundutbildning i Säbyholm i närheten av Bro. Den verkar väldigt bra och den är dessutom studiemedel berättigad!

Later


4 Oktober

Sitter och kollar på kanal 8 och på skärgårdsdröm, gud vad man blir sugen att ha ett hus i skärgården då. Helst en egen ö där Sudden kan få springa fritt. Men hur mycket pengar måste man inte fiska upp då? Ne man får hoppas att man vinner drömvinsten eller nått. Gör jag det då ska jag definitivt köpa ett hus i skärgården!

Jobbade i helgen, det var rätt segt, tiden gick väldigt långsamt. Ska jobba i helgen igen, det blir fjärde helgen på rad nu. Men denna gång ska jag bara jobba på lördagen. Det blir fina extra pengar nästa månad, jobbade även extra i september under Vällingbydagarna så det blir även lite extra kosing denna månad. Tack och lov då min plånbok har ett stort hål i sig just nu!

Nästa vecka har vi tillgång till lägenheten, ska bli jävligt kul och komma och titta på den. Ska bli intressant och se hur Sudden reagerar på att vara i en lägenhet där man hör massa ljud. Det blir bra träning för honom.

Annars idag har jag bland annat vart ute på en riktigt lång promenad med Sudden, tror vi var ute i två timmar. Det är så fint i skogen så här års, alla färger man ser, det är som ett stort mästerverk. Mina sinnen blir så lugna och avslappnade när jag går i skogen. Det är lixom bara jag, Sudden och skogen, ingenting annat. Problemen bara försvinner ur huvudet på än, och är det något problem jag verkligen måste lösa så är det det bästa stället att göra det på. Inget annat som stör som mig, jag får tänka helt ifred.



Sedan längtar jag otroligt mycket till Bandit båten, det ska bli så roligt att jag spricker. Eller så jävla Deluxe som jag och tjejerna säger! Jag älskar dessa specialkryssningar, man hittar alltid så roliga annorlunda människor på dessa båtar.

Ne nu ska jag käka lite middag!!

Later


1 Oktober

Jobb imorgon, så det är upp kvart i fyra, för att åka hemifrån halv fem för att sedan börja jobba klockan sex. Det är alltid så jävla segt och köra bil vid den tiden, speciellt nu när det är mörkt ute också. Då blir jag bara ännu tröttare när jag kör.
Jobbade även förra helgen då vi hade Vällingby dagarna, bland annat kom Darin. Jätte kul... typ... Fast jag hade rätt roligt ändå, fick ju jobba med de andra grabbarna jag annars inte jobbar så mycket med annars. Så det var bara roligt. Men imorgon är det min vanliga helg med de vanliga grabbarna. Förhoppningsvis kommer jag få lite fler helger nu så att det blir lite extra pengar för mig. Min lillebror är ledig på helgerna från och med nu så då har jag ju hundvakt, vilket jag oftast inte har på vardagar.

Sitter och kollar på Idol med familjen nu, hejar så klart på Minnah från Hallstavik. Det är ju en rospigg med i idol för fan! 

Later   


RSS 2.0